UAH
  • USD
  • EUR
Додайте товари до списку бажань
0

Натуральні барвники

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожчі за назвою
Відображення:

Барвники натуральні — сучасний вибір свідомого кондитера

натуральні барвникиУ сучасній кулінарії, зокрема й у кондитерському мистецтві, фокус дедалі більше зміщується у бік чистих, прозорих інгредієнтів. Натуральні барвники — це відповідь на запит споживача, який прагне безпечної та якісної продукції. Вони дозволяють створювати яскраві та апетитні десерти. Природні барвники виготовляють із рослин, фруктів, овочів, квітів, мінералів та інших природних джерел. Розглянемо їх особливості та переваги більш детально.

Переваги натуральних барвників

Барвники натурального походження стали важливою складовою концепції clean label – коли склад продукту є максимально зрозумілим та прозорим. Їхні переваги очевидні як для споживача, так і для кондитера. Серед них:

  • безпечність – натуральні барвники не містять шкідливих домішок, алергенів або канцерогенних речовин;
  • додаткова користь для здоров'я, адже окрім кольору, натуральні речовини містять антиоксиданти, вітаміни, біоактивні сполуки;
  • підтримка брендів, що прагнуть зберегти репутацію екологічних, органічних або vegan-friendly;
  • естетика природного кольору – хоч і менш інтенсивні, але надзвичайно привабливі у виробах із правильно підібраною палітрою.

Однак, як і будь-який інгредієнт, харчові барвники натуральні мають свої особливості, які необхідно враховувати під час роботи.

Що потрібно знати про натуральні барвники?

Натуральні харчові барвники купити варто кожному кондитеру. Але варто пам'ятати, що ключ до успіху з натуральними барвниками — розуміння їх фізико-хімічних властивостей. Вони мають меншу стабільність, ніж звичайні, можуть змінюватися при температурних перепадах, зміненні pH, впливові світла чи кисню. Наприклад, антоціани (екстракти з чорниці, червонокачанної капусти, бузини) змінюють колір залежно від кислотності середовища: від рожевого в кислому до зеленкуватого в лужному.

натуральний барвникНайпоширенішими натуральними джерелами барвників є:

  • буряк, що надає рожево-червоні відтінки, ідеальні для мусів, кремів, желе;
  • куркума, вона має яскраво жовтий колір, стабільна при термічній обробці, використовується у випічці;
  • спіруліна та хлорела — дають блакитні та зелені тони, популярні у vegan-десертах;
  • паприка та морква, які мають теплі оранжеві відтінки, стабільні та універсальні;
  • карамель (натуральна), забезпечує коричневі кольори, отримані термічною обробкою цукру.

Успішне використання природних барвників — це завжди поєднання технологічного досвіду та художнього бачення. Зокрема для отримання більш яскравого кольору рекомендовано використовувати нейтральну базу (білий крем, світле тісто). А щоб протестувати натуральний барвник на стабільність, варто піддавати продукт впливу різних факторів — світла, температури.

Для досягнення унікальних тонів можна спробувати використовувати кілька барвників (наприклад, фіолетовий = синій + червоний). А зберігати такі засоби потрібно виключно в герметичних ємностях, подалі від світла та вологи — це продовжує термін їх придатності.

Не варто очікувати, що колір від натурального барвника буде такий же насичений, як у звичайного. Але саме у легкій, природній кольоровій гамі — їхній шарм і справжній естетичний потенціал.

Купити натуральні барвники для крему чи для тіста можна недорого в інтернет-магазині Latarte. В нашому каталозі — виключно якісна продукція для кондитерських виробів. І ми дотримуємося розумного підходу до ціноутворення, тому вартість всіх товарів на нашому сайті є цілком виправданою.

В нас можна замовити й інші види барвників, зокрема водорозчинні та гелеві жиророзчинні. Здійснюємо доставку всією Україною, зокрема до Києва, Львова, Харкова, Дніпра, Одеси, Запоріжжя тощо. 

Вгору

Ми дбаємо про вашу конфіденційність

Цей веб-сайт використовує файли cookie для маркетингу та статистичних цілей, а також для безпечної та оптимальної роботи сайту. Ви можете змінити це в налаштуваннях вашого браузера. Натисніть кнопку «Погодитися», щоб дати згоду на використання файлів cookie. Детальніше можна ознайомитися на сторінці Угода користувача.